Yangın Kapısı, ivedi durumlarda binadan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve beniâdem hayatını asıl meydan, yapıların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın eminği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin elan faziletli olduğu alanlarda da yeğleme edilir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel düzenınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini yapan tasarımcıdan çdüzenışan her bir personele derece bütün herkesin yangın merdiveni standartları mucibince davranış etmesi ve vacip çalışmaların da buna bakarak konstrüksiyonlması gerekmektedir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve flama intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.
Binaların binasına oranlı kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.
Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm ilişkii yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Yangın merdivenleri içeriden ve haricen dokumalabilmekle beraberinde daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun çizgi sebebi mevki yitirilmesine özlük vermemesi ve henüz az maliyetle işçilikin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında hayat ve finans kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca yüksek ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yanüne harbi ürkü pas kolu bulunmasıdır.
Toplum beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i mütalaa etmek ciğerin tıklayın.
Yangın Kapısı yangın kapısı kötü sızdırmaz özelliğe iye olması nedeniyle yangın takkadak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu kapılar hariçya güzel ve kolay açılabilen binaya sahiptir.
3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nısıfsından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.
Mukannen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu laf konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları vazgeçme kılmak yüküm ve güvensiz olacağı sinein yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.
Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakılırsa projelendirilirken az çok önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanmaı ve uygulamasında temelı özen edilmesi gereken durumlar şunlardır;
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.